Főoldal Legenda

Keszthely

Keszthely

Balatoni Múzeum A Balatoni Múzeum állandó kiállításain a Balaton kialakulásáról, állat- és növényvilágáról, a halászat és a hajózás történetéről, a balatoni fürdőéletről és a környék ásatásairól láthatnak tárgyi emlékeket. Termeiben évente 4-5 történeti és képzőművészeti időszaki kiállítás is megtekinthető.

Georgikon Majormúzeum A Georikon épületének szomszédságában épült ki folyamatosan az oktatást szolgáló majorság. A nagy magtár 1817 és 1825 között készült el. A létesítményeket a II. világháborút követően nagyon elhanyagolták. Az épületegyüttes az 1971-ben létrehozott Georgikon Majormúzeumnak köszönheti felújítását, amelyben ma több érdekes kiállítás várja a látogatókat.

Helikon Kastélymúzeum (Festetics-kastély) A város kulturális rangját leghíresebb birtokosai, a Festeticsek teremtették meg. XVIII. századi kastélyuk fő látnivalója a Kastélymúzeum és a Hintómúzeum. Az épületben rangos koncertek, mesterkurzusok nyújtanak élményt a komolyzene kedvelőinek. 7,2 hektáros angol stílusú parkját növényritkaságok díszítik.

Marcipán Múzeum A családias hangulatú cukrászdában a különleges marcipándesszertekből is széles a választék. A cukrászda mögötti Marcipán Múzeumban mintegy 100, marcipánból készített díszmunka látható.

Népviseletes Babamúzeum - Panoptikum – Csigaparlament Európa legnagyobb babamúzeuma. A Panoptikumban 40 híres ember életnagyságú figurája tekinthető meg, korabeli öltözékben. A Csigaparlament 4.5 millió darab, 28 millió éves pannon-tengeri csigából készült óriásmakett.

Rádió és Televízió Múzeum  Magyarországon egyedülálló kiállítás. A látogatók egy helyen tekinthetik meg a régi rádiókat, lemezjátszókat, zeneszekrényeket, magnókat és a hazai televíziózás és tv-készülék gyártás legősibb darabjait.

Strandok,

Városi strand: A városi strand legjellegzetesebb épülete 1864-ben épült szigetfürdő. A Balaton partján egyedülálló módon korhű stílusban felújított épület 2007-ben nyerte el ismét méltó formáját, a rekonstrukciót követően. A létesítmény funkciójában is illeszkedik a strandhoz, amelyet a 21. századi igényeknek megfelelően, a legmodernebb technikai és építészeti megoldásokkal alakítottak ki. A strandbelépő ára tartalmazza a csúszda-, a Balaton alakú élménymedence- valamint a pihenőágyak használatát is. A nyári hónapokban itt található a trópusi hangulatot idéző, zenés részben fedett szórakozóhely a Viviéra. A városi strand felújított vizesblokkokkal, igényes kiszolgáló egységekkel, több röplabda és strandfoci pályával, valamint modern játszótérrel várja a Balaton szerelmeseit.

Helikon: Az I. világháborút követően a megnövekedett vendégforgalmat a szigetfürdő már nem tudta fogadni, ezért a partot rendezték és 1927-ben megnyílt az új strand, amit az elmúlt évtizedben tovább bővítettek. A szabad strand helyén az ’50-es évektől fokozatosan épült ki a Helikon strand. Az impozáns öböl melyet a strand fog közre kedvelt helye a nyugodtabb kikapcsolódásra vágyóknak.

Libás: A zámori városrészhez közel található a Libás strand. Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően megújult vizesblokkok, igényes kiszolgáló egységek épültek a strandon melynek közvetlen közelségében, 2004 óta üzemel a Phoenix vitorláskikötő. Esténként funky, latin és progressive zene szórakoztatja a strandra látogatókat.

Vadászati múzeum: A gyűjtemény több mint ötszáz trófeája, preparátuma és egyéb kiállítási tárgya főleg Windisch-Grätz, Ferenc József herceg, Dózsa György báró és Hidvégi Béla trófea-kollekciójából származik, közülük mintegy százötven teljes életnagyságban kipreparált állat. Széchenyi-, Kittenberger-, Szederjei-relikviák és más, magyar vadászati értékek is láthatók. 

Vasút-modell múzeum: Keszthelyen, a Festetics-kastély parkjában, a valamikor kaszárnya épületből kialakított múzeum tetőtere ad otthont  a vasútmodell múzeumnak. 

« Vissza az előző oldalra

Galéria

Foglalás

Árak megtekintése

Csomag-
ajánlatok

Szolgáltatások

Vendégkönyv

„Hi, Want thousands of clients? We have compiled a list of all consumers and business's across 149 countries for you. We have a special that is running today and valid till the end of the day. Come check us out:...”

Coleman Spain

tovább a vendégkönyvhöz